Depozit cu peste 52.400 de pachete de ţigări de contrabandă, descoperit de poliţişti într-o gospodărie din Straja

contrabanda tigariPoliţiştii oraşului Vicovu de Sus au descoperit, vineri, zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă, trecute în România peste frontiera verde şi depozitate într-o anexă din gospodăria unui bărbat de 70 de ani din Straja.

Nu le-au descoperit din întâmplare, ci punând cap la cap o serie de informaţii despre „mişcările” ţigărilor de contrabandă din zonă.

„În urma unor activităţi investigative specifice desfăşurate pe linia contrabandei cu ţigări, s-au obţinut date şi informaţii referitoare la faptul că la gospodăria unui bărbat de 70 ani, din comuna Straja, există o cantitate mare de ţigarete de contrabandă, la această locaţie fiind constituit un depozit pentru ţigarete ce urmează a fi distribuite şi comercializate în perioada următoare, în special pe perioada de iarnă, când trecerea ţigărilor peste fâşia verde este mai dificilă” a transmis subcomisar Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Cu aceste date, poliţiştii au supravegheat locaţia vizată şi, siguri că deţineau informaţii corecte, vineri au intrat în gospodăria localnicului, să se convingă definitiv.

Într-o anexă, oamenii legii au găsit un „munte” de colete învelite în folie neagră. Au numărat ulterior 115 de astfel de colete ce conţineau 57.402 pachete de ţigarete (1.148.040 ţigarete), în valoarea totală de aproximativ 574.000 lei.

Proprietarul gospodăriei „nici usturoi nu mâncase”… El a declarat că habar nu avea în ce împrejurări au ajuns acele colete în gospodăria lui şi de voie, de nevoie, a fost de acord să predea organelor de poliţiei, marfa de contrabandă.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă” în vederea stabilirii cu exactitate a condiţiilor săvârşirii faptei, identificării tuturor participanţilor şi pentru stabilirea gradului de participaţie penală, restul procedurilor desfăşurându-se prin intermediul procurorilor.

„Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produs” a avertizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: