Cea mai mare moschee din Europa se va inaugura la Moscova, în prezenţa preşedintelui Putin

Cea mai mare moschee din Europa se va inaugura la 23 septembrie la Moscova în prezenţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, care i-a invitat la acest eveniment şi pe omologii săi din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, şi Iran, Hassan Rohani, transmite EFE, citând o informaţie de la Kremlin. Marea Moschee din Moscova are o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi, o înălţime comparabilă cu aceea a unei clădiri de şase etaje, poate primi simultan 10.000 de persoane şi îşi va deschide porţile cu prilejul Sărbătorii sacrificiului, cunoscută şi sub numele de Kurban Bayram. Edificiul se află pe locul unei foste moschei, ridicate în anul 1904 şi care se ruinase complet.

În Rusia trăiesc în prezent 23 de milioane de musulmani, dintre care 1,5 milioane în capitală, potrivit Consiliului muftiilor din această ţară. Moscova ocupă locul al doilea în Europa, după Paris, din punctul de vedere al numărului de musulmani. Dată fiind rata crescută de natalitate în rândul locuitorilor de religie musulmană, numărul acestora a crescut constant după destrămarea fostei URSS.

Vladimir Putin, creştin ortodox practicant, a reafirmat cu claritate statutul de ţară laică al Rusiei şi a descurajat categoric iniţiative cum ar fi portul vălului musulman în şcoli, reaminteşte EFE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: