Dumitru Bernicu a murit

Dumitru Bernicu

Dumitru Bernicu

Dumitru Bernicu nu mai este.

Gândul dispariţiei lui vremelnice, la numai 63 de ani, se lasă greu în mintea suceveanului iubitor de sport ca mine.

Imediat îmi vine să replic: Ba este! Dumitru Bernicu este în fiecare loc din Suceava în care se joacă handbal! Bernicu este ca o bornă în fiecare sală în care există semicerc şi semn pentru lovituri de la 7 m.

Dumitru Bernicu a fost cel mai longeviv manager de şcoală. 19 ani a fost directorul Liceului cu Program Sportiv din Suceava pe care l-a iubit, l-a preţuit şi mai ales l-a valorizat în mentalitatea oraşului şi de care, într-o zi, în 2012, puţin obosit, s-a săturat, abandonând şefia.

În acest liceu, cât o bucată de istorie locală, handbalul, ca specializare, a devenit rege şi peste ani, în comunitate, s-a transformat într-o iubire.

În sala de la LPS, cu Bernicu la tribuna de la etaj, niciodată amestecat cu publicul, au venit să joace campioana HCM Constanţa, Steaua, Dinamo, Pandurii, „dedeman-ii” din Bacău, şi echipe din Europa, când handbalul local a ajuns chiar acolo.

„Su-cea-va, Su-cea-va, Su-cea-va”, se aude, chiar dacă Bernicu, directorul pătimaş al unui liceu legat eminamente de handbal, chiar nu mai este.

Datorită lui, acest sport minunat şi un alt sport la fel de minunat precum baschetul, sau rugbiul, sau tenisul, sau poloul, sau fotbalul de sală sau dansul sportiv sau orice altfel de mişcare sportivă, au adus public numeros şi pătimaş în tribunele sucevene, un public care a scos bani de bilete, a trăit, a susţinut şi a iubit şi tricourile transpirate şi pline de clister ale jucătorilor.

Bernicu a fost el însuşi un handbalist bun şi sucevenii, nu foarte tineri, care revăd în memorie meciurile pe beton de pe terenul Universităţii Suceava îşi amintesc de extrema dreaptă, un handbalist frumos, puternic, cu picioare bune, care trăgea la poartă, culmea, cu mâna dreaptă.

Dumitru Bernicu a trăit pentru sport. Istoria ultimilor 20 de ani de sport la Suceava nu se poate separa de Bernicu.

 Dumnezeu să-l odihnească!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: