David Cameron confirmă faptul că refuză să participe la cotele de refugiaţi impuse statelor din UE

Premierul britanic David Cameron a reafirmat ieri că nu doreşte să audă vorbindu-se de cotele de refugiaţi, în timp ce preşedintele Comisiei Europene a prezentat un plan de primire a refugiaţilor care se află în prezent în sudul Europei, relatează AFP. „Europa trebuie să-şi găsească propriile răspunsuri pentru ţările care fac parte din Schengen. Regatul Unit, care are propriile frontiere, are posibilitatea să ia decizii suverane”, a adăugat el.

Premierul conservator s-a angajat luni să primească 20.000 de refugiaţi în cinci ani în Regatul Unit, care provin din tabere ce se află la graniţa siriană cu Turcia, Iordania şi Libanul. Întrebat în legătură cu numărul refugiaţilor care ar fi primiţi în acest an, David Cameron a refuzat să dea o cifră, dar a afirmat că „nu există o limită privind numărul persoanelor care vor putea veni în primul an”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: