În învăţământul preuniversitar

Toamna se numără… 21 de numiri noi la directori şi cinci la inspectori şcolari

Inspectoratul-Scolar-SuceavaConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a făcut câteva numiri noi printre directorii de unităţi de învăţământ şi inspectorii şcolari, până la data de 3 septembrie fiind nou numiţi 18 directori plini şi trei directori adjuncţi, precum şi cinci inspectori şcolari.

Şeful IŞJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a declarat ieri că nu au fost schimbaţi directori pe motiv de sancţiuni disciplinare, criteriile care au stat la baza schimbărilor fiind pensionarea la limită de vârstă şi cereri de eliberare din funcţie. „Deciziile luate au vizat numirea în funcţiile de conducere a unor oameni competenţi profesional, recunoscuţi şi respectaţi în comunitate, astfel încât să existe un echilibru şi o continuitate a managementului şcolii” a spus inspectorul general.

Conducerea IŞJ a scos în evidenţă că procentul posturilor de directori şi directori adjuncţi nou numiţi este sub 8% din totalul de 276 de posturi la nivelul judeţului, ceea ce reflectă faptul că „există o continuitate şi o stabilitate la conducerea şcolilor sucevene”.

Toţi directorii şi directorii adjuncţi ai unităţilor de învăţământ au primit decizii de numire prin detaşare în interesul învăţământului, valabile până la sfârşitul anului şcolar în curs sau până la organizarea unui nou concurs, stabilit de către MECŞ.

În cadrul IŞJ Suceava, cinci dintre cei 28 de inspectori şcolari au fost nou numiţi în acest an şcolar, doi dintre ei fiind numiţi pe baza concursului pe care l-au promovat în primăvară – prof. Lucia Mihoc, inspector pentru resurse umane, şi prof. Bogdan Nistor, inspector pentru geografie. Au fost numiţi fără concurs inspectorii pentru limba şi literatura română, profesorii Isabel Georgiana Vintilă şi Luminiţa Angela Sehlanec, după ce cele două inspectoare care ocupau aceste posturi prin concurs şi-au dat demisia, recent. Pe postul de inspector la discipline socio-umane şi învăţământ particular şi alternative educaţionale, prof. Cezar Anuţei, în locul prof. Cristina Nechifor, care ocupase acest post prin concurs, dar a fost numită director la CN „Nicu Gane” din Fălticeni.

La nivelul IŞJ Suceava, în anul şcolar 2015-2016 au fost 25 de norme de inspector, ocupate de 28 inspectori, unii fiind doar cu jumătate de normă.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Elevii și profesorii nu mai vor aceeași directori ,care zac în școli de zeci de ani.Au mai facut o rocadă între ei adj,cu plin și invers.Populația s-a săturat de aceeași politruci care trec de la un partid la altul numai ca să-și țină funcțiile și puterea .Vrem alți oameni sau măcar să fie rotiți de la o școală la alta.Se fac niște găști și niște corupții fără precedent care nu fac cinste unei școli.Mulți tineri nu vor să intre în sistem din cauza corupției sistemului de învățământ,SISTEM DE PILE ȘI CUMETRII.DACĂ NU EȘTI CUMĂTRA/U DIRECTOAREI /R POȚI SĂ MUNCEȘTI ORICÂT NU ȚI SE VA RECUNOAȘTE NICUN MERIT.LA COȘ!CHIAR NU MAI VREA LUMEA ACEEAȘI DIRECTORI PILOȘI ȘI CORUPȚI!!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: