Eugen Teodorovici:

Acest Cod fiscal duce în 2016 la o creştere a consumului de 4,1% şi o creştere economică de peste 4%

Noul Cod fiscal va aduce în 2016 o creştere a consumului de 4,1%, o majorare a investiţiilor de peste 6%, o inflaţie medie de 0,5% şi o creştere economică de peste 4%, a declarat ieri, în Camera Deputaţilor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. „Acest Cod fiscal de astăzi duce în 2016 la o creştere a consumului de 4,1%, o majorare a investiţiilor de peste 6% şi o inflaţie medie de 0,5%, respectiv la o creştere economică de peste 4%, ceea ce înseamnă că PIB-ul României va fi anul viitor de aproximativ 743 miliarde de lei”, a menţionat Teodorovici.

Cererea de reexaminare a Codului fiscal, transmisă Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis, a fost aprobată ieri de plenul Camerei Deputaţilor cu 279 de voturi pentru, opt împotrivă şi cinci abţineri. Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar şi cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finanţe. Amendamentele aprobate în unanimitate prevăd reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017. De asemenea, eliminarea taxei pe construcţiile speciale şi a supraaccizei la carburanţi se amână pentru 1 ianuarie 2017, în schimb rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcţiile speciale pentru investiţiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016. În privinţa impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: