Primarul Ion Lungu pleacă la Sankt Petersburg pentru a aduce steagul „Unica”

Săptămâna viitoare, o delegaţie a municipiului Suceava va participa în Sankt Petersburg, Rusia, la Festivalul Mondial al Cinematografiei Nonprofesionale. Aceasta după ce, în urma vizitei făcute în perioada 28-31 mai a.c. în Suceava, Uniunea Internaţională de Cinematografie Amatoare „Unica” a decis ca municipiul Suceava să fie, în intervalul 19-26 august 2016, gazda celei de 78-a ediţii a manifestării.

„Municipalitatea, cu o delegaţie formată din 13 oameni, inclusiv primarul, va merge săptămâna viitore la Sankt Petersburg, unde se desfăşoară evenimentul din acest an. Conform protocolului, va trebui să prezentăm un film documentar, iar, lucrul cel mai important, conform cutumei, primarului localităţii care organizează evenimentul anul viitor i se înmânează steagul Festivalului” a declarat Ion Lungu, menţionând că atât componenţa, cât şi costurile deplasării au fost aprobate în Consiliul Local.

Din delegaţie fac parte patru reprezentanţi ai Primăriei Suceava, doi ai Casei Studenţilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, iar ceilalţi participanţi sunt membri ai Asociaţiei cultural-educative „Cubul Video Art” Suceava. În acest sens, din bugetul local este disponibilizată suma de circa 70.000 de lei, reprezentând inclusiv cheltuieli cu editarea materialelor promoţionale.

Până acum, potrivit edilului-şef Ion Lungu, a fost editat un album de prezentare a Sucevei, manifestarea din Rusia desfăşurându-se în perioada 4-11 septembrie. România a fost aleasă să organizeze respectiva acţiune în 2016, propunerea venind din partea Uniunii Internaţionale de Cinematografie Amatoare „Unica”. Preferat a fost municipiul Suceava, iniţial propuse fiind mai multe zone în care ar fi putut avea loc acţiunile în cauză, în concurenţă intrând şi Litoralul Mării Negre, Băile Herculane şi municipiul Braşov.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: