PSD Suceava 2020

Pregătiri intense ale sportivilor suceveni pentru finalul acestui sezon competiţional

Sportivii secţiilor de lupte greco-romane de la Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Clubul Sportiv Municipal Suceava au reluat în forţă pregătirea pentru restul sezonului competiţional. Luptătorii suceveni nu au avut pauză totală, ci au continuat antrenamentele într-un ritm mai uşor, în special pentru menţinerea tonusului. După aproape două săptămâni de pregătire la Suceava, la finalul acestei săptămâni, luptătorii pregătiţi la LPS Suceava de antrenorii Valerică Gherasim şi Andrei Bolohan vor pleca într-un cantonament de opt zile la Gura Humorului.

„Am mai fost la Gura Humorului în anii trecuţi şi cred că aici este cel mai bun loc pentru un stagiu de pregătire centralizată, deoarece dispunem de toate condiţiile de pregătire şi recuperare. Prin bunăvoinţa celor de la CSŞ Gura Humorului vom avea acces la sala de judo, la cea de forţă, la bazin, la care se adaugă muntele pentru acumulările fizice. Am avut o jumătate de an cu rezultate foarte bune, chiar peste aşteptări, şi ne dorim să continuăm la fel, dar va fi mult mai greu, mai ales la CSM Suceava, din punct de vedere financiar”, a explicat antrenorul Andrei Bolohan.

În această vară, unul din cei mai buni sportivi ai secţiei de la LPS Suceava, Marius Blându, a debutat în Serbia, la primul său Campionat european la juniori II. În ciuda faptului că nu a avut o evoluţie la valoarea sa în concursul categoriei 58 de kilograme, antrenorii suceveni sunt convinşi că la următoarele concursuri lucrurile vor sta mult mai bine.

„Din păcate Marius nu a putut trece peste emoţiile participării în premieră la un campionat european şi nu a luptat la adevărata sa valoare. A pierdut greu în faţa unui sportiv din Moldova, pe care l-a învins la întâlnirile anterioare, şi cred că dacă scăpa de trac putea să urce cât mai sus. Deplasarea sa la europene a fost posibilă datorită sprijinului Inspectoratului Şcolar, LPS Suceava şi Palatului Copiilor, dar şi al foştilor luptători George Andronic, Ilie Gherman, Nicu Cazac, Ioan Găitan şi Valentin Stănuţ”, a explicat Andrei Bolohan.

Sucevenii de la LPS Suceava vor lupta pentru o medalie la Campionatul naţional de juniori II pe echipe, unde vor avea două etape decisive, la finalul cărora se vor aduna puncte şi se vor stabili medaliatele. Tot în această a doua parte a anului, luptătorii suceveni vor lupta pentru medalii la Campionatul naţional de tineret Under 23 şi Cupa României la juniori I, dar şi finalele naţionalelor de juniori III şi copii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: