PSD Suceava 2020

„Dicţionar amoros” de Cezar Straton, lansat la Pârteştii de Jos

Printre participanţii la manifestările aniversare a 600 de ani de la atestarea documentară a aşezării Pârteştii de Jos, de duminica trecută, s-a numărat, după cum aţi aflat deja din cronica evenimentului, şi scriitorul şi publicistul (silvicultor de meserie) Cezar Straton. Într-o dublă calitate: de ins care revine cu emoţie – la zi de sărbătoare a comunităţii – în comuna în care, prin ambii părinţi, îşi are rădăcinile; de autor de carte care şi-a prezentat în acest context unul dintre cele mai noi volume ale sale.

Apărută spre sfârşitul lui 2014 (Ed. Opera Magna, Iaşi), cartea la care ne referim, „Dicţionar amoros” (peste 600 de pagini!), prefaţată de universitarii scriitori ieşeni Liviu Antonesei şi Bogdan Ulmu, a avut aşadar prima lansare la Pârteştii de Jos, alături de monografia aşezării, lucrare coordonată de dr. Ioan Ieţcu. Menţionăm că, în acest context, Cezar Straton a donat Liceului Tehnologic „Nicanor Moroşan” mai multe exemplare ale unor cărţi pe care le-a semnat în anii din urmă.

Desigur, odată ce a ieşit astfel în public, despre noul volum al lui Cezar Straton se va mai vorbi/scrie. Semnalându-i lansarea, precizăm acum că „Dicţionar amoros”, apărut sub egida Fundaţiei „ProSilva” Suceava, se înrudeşte cu (şi, din anume perspective, continuă) două cărţi publicate anterior: „Ecologia iubirii” şi „Dicţionar ludic” (ambele apărute la Editura T, Iaşi, în 2007, respectiv 2013).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: