Demisii neaşteptate la IŞJ Suceava

eleonora bulboaca

Eleonora Bulboaca

Inspectorii şcolari de limba şi literatura română Eleonora Bulboacă şi Rita Cîntiuc şi-au înaintat, recent, demisia din aceste funcţii, solicitând conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava încetarea contractului de management cu data de 1 septembrie 2015.

Este o situaţie neaşteptată, întrucât cele două inspectoare aveau decizie, pentru aceste posturi, eliberată de conducerea IŞJ la data de 17 iulie, ca urmare a promovării concursului pentru ocuparea acestor funcţii.

Cele două au susţinut examenul pentru funcţia de inspector şcolar pentru limba şi literatura română, desfăşurat în perioada 4 mai-20 iunie a.c., dar, iniţial, nu l-au promovat. Ulterior au făcut contestaţii la Ministerul Educaţiei şi, în urma acestora, au fost admise.

rita cintiuc

Rita Cintiuc

Şeful IŞJ Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, ne-a declarat ieri că nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la numirea unor profesori de română pe posturile respective, cu data de 1 septembrie 2015. Inspectorul general ne-a spus că încă se caută soluţia optimă pentru înlocuirea inspectoarelor, dar e destul de greu, întrucât „este neatractiv postul de inspector de română, cei mai buni profesori au refuzat”.

De remarcat că profesoarele Rita Cântiuc şi Eleonora Bulboacă aveau o vechime considerabilă la IŞJ Suceava, demisia lor nefiind motivată în vreun fel.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Slavă Domnului!Ar trebui să nu aibă voie mai mult de un mandat.Se fac niste găști,niște clici,care se continuă și în școli și de aceea rezultatele sunt foarte slabe.Procentul la Bac este fff mic ținând cond că sute de elevi nu s-au prezentat.
    Așteptăm și alte demisii.
    Onișor nu pleacă????la fălșeni…rușinos…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: