Deputatul Băişanu îi propune primarului Lungu să invite toţi factorii de decizie la o întâlnire pe marginea proiectului

alexandru baisanuDeputatul Alexandru Băişanu a declarat ieri, la o conferinţă de presă, că iniţiativa sa de a aduce sucevenilor teatru gratuit pe scena Casei de Cultură nu a fost în scop politic, ci s-a dorit a fi un semnal de alarmă către factorii de decizie din municipiul Suceava că trebuie să se implice pentru a fi dus la bun sfârşit proiectul „Suceava, capitală culturală europeană”. Deputatul Băişanu a precizat că, la cele două reprezentaţii cu piesa „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea” ale Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, au participat, pe bază de invitaţie, circa 1200 de oameni, dar au fost şi persoane care au intrat la spectacol fără invitaţie. „Suceava are nevoie de cultură nu doar pentru sufletul oamenilor, pentru că despre oameni vorbim, are nevoie de cultură ca motor de dezvoltare economică. Au fost 1200 de oameni care au răspuns prezent la iniţiativa mea şi la invitaţia de a veni la teatru, ceea ce îmi spulberă orice îndoială – şi cred că ar trebui să spulbere tuturor factorilor de decizie orice îndoială – că Suceava nu vrea cultură, că sucevenii nu-şi doresc acest lucru; din contra, îşi doresc, dar nu au”.

Îmi pun la dispoziţie toată capacitatea pentru proiectul „Suceava, capitală culturală europeană“

Deputatul a spus că factorii de decizie de la nivel local şi judeţean trebuie să înţeleagă că proiectul „Suceava, capitală culturală europeană”, iniţiat de el în urmă cu 62 de zile, trebuie dus la bun sfârşit, de aceea îi propune primarului Ioan Lungu să invite toţi factorii de decizie la o întâlnire la care proiectul să fie discutat „punctual”. „Este proiectul meu dăruit Sucevei, e un proiect de care trebuie să se bucure şi să tragă foloase fiecare cetăţean în parte. Îmi pun la dispoziţie toată capacitatea pentru proiectul «Suceava, capitală culturală europeană», îl rog şi pe primarul Ion Lungu să facă o întâlnire cu toţi factorii de decizie, fiindcă au trecut 62 de zile şi nu s-a întâmplat nimic în ceea ce priveşte proiectul, nu s-a organizat nicio întâlnire serioasă între cei care au competenţe şi responsabilităţi în acest sens”.

Alexandru Băişanu a mai precizat că Primăria ar trebui să facă, în cadrul unei şedinţe CL, şi „bugetarea” oamenilor care vor munci pentru depunerea acestui proiect. „Dacă nu va fi bugetat, în fapt nu se va întâmpla absolut nimic, trebuie aduşi specialişti care cunosc, care au capacitatea managerială culturală de a face acest lucru, care au specialitatea aceasta. Dacă depunem acest efort şi avem această intenţie corectă şi cinstită faţă de cetăţenii municipiului Suceava, sunt convins că acest proiect poate fi depus şi preselectat, iar după aceea vom intra în logica normală a câştigării acestui proiect”, a conchis deputatul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: