48 de infracţiuni surprinse în flagrant de poliţiştii scoşi în teren de acţiunea „Blocada“

În perioada 20 – 26 august 2015, acţiunea “Blocada” a fost desfăşurată în judeţul Suceava de 375 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, transporturi, arme, explozivi, substanţe periculoase, dar şi din alte structuri.

S-au petrecut 69 de acţiuni şi controale, fiind constatate 72 de infracţiuni, 32 fiind la regimul circulaţiei rutiere. Alte 23 de infracţiuni au fost de natură judiciară, 17 referitoare la alte acte. De remarcat că 48 infracţiuni au fost constatate de poliţişti în flagrant, tocmai datorită prezenţei sporite în teren a efectivelor acestora.

Poliţiştii suceveni au organizat în intervalul menţionat 48 filtre rutiere şi au aplicat 1086 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 272.092 lei.

79 sancţiuni s-au dat pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, 29 sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei privind actele de comerţ, iar 43 au fost aplicate la alte acte normative.

63 litri combustibil furat, într-o maşină oprită în trafic

Grosul amenzilor, 935, a fost aplicat de poliţiştii suceveni pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, iar, dintre acestea, aproape 300 au fost pentru depăşirea vitezei legale. În timpul controalelor în trafic, ei au avut şi surprize ce n-au ţinut, musai, de încălcarea Codului rutier.

Pe 22 august, de exemplu, oamenii legii au depistat în trafic, pe raza satului Mestecăniş, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, în care se mai aflau trei pasageri. Aceştia transportau, în mai multe canistre, 55 litri motorină şi 8 litri benzină, provenite din două furturi din rezervoarele unor vehicule aparţinând societăţilor comerciale, unul din 22 august, altul din noaptea de 17 spre 18 august.

Pe 21 august, poliţiştii a oprit o maşină condusă de un minor care nu avea permis de conducere. Culmea, pasager era chiar tatăl acestuia, care, mai fără minte ca minorul, îi dăduse acestuia maşina pe mână, deşi ştia că astfel comite o ilegalitate.

Sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, acţiunea „Blocada” se desfăşoară, pe plan naţional, din data de 25 iulie, până la sfârşitul acestei luni.

Până la comunicarea datelor statistice finale, rezultate în urma masivei mobilizări de forţe, pe toate planurile, a poliţiştilor suceveni, a fost clar în această perioadă că prezenţa intensă a oamenilor legii în stradă a redus considerabil numărul faptelor de natură antisocială şi a infracţiunilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI