Ţările trebuie să facă mai mult pentru a pune capăt crizei imigranţilor

Ban-Ki-moonSecretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, aflat ieri la Paris, a făcut apel „la ţările din Europa şi din altă parte să dea dovadă de compasiune şi să facă mai mult pentru a pune capăt crizei imigranţilor”, relatează AFP. Adresându-se presei la Ministerul francez de Externe, Ban Ki-moon a apreciat că miile de imigranţi „efectuează călătorii periculoase” şi că „n-ar trebui ca la sosire să fie supuşi unor noi încercări”.  „Există în prezent mai multe persoane strămutate cum n-au mai fost de la cel de-al doilea război mondial. În Siria şi în alte părţi, milioane de oameni fug de violenţă şi de persecuţie. Alţii încearcă să scape de sărăcie şi caută mijloace de a trăi în demnitate”, a afirmat secretarul general al ONU.

El a felicitat ţările care „dau dovadă de solidaritate” şi le-a invitat şi pe celelalte, din Europa sau din altă parte, „să manifeste compasiune şi să facă mai mult pentru a pune capăt acestei crize”.  „Prin intervenţia noastră, trebuie să salvăm vieţi, să luptăm împotriva traficului (cu persoane) şi a discriminării, să aducem soluţii juridice, să examinăm cauzele profunde ale problemelor şi să apărăm drepturile omului”, a adăugat şeful ONU.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: