Guvernul a aprobat majorarea cu 25% a salariilor din sistemul sanitar

Guvernul a adoptat, ieri, în şedinţă, ordonanţa de urgenţă care instituie majorarea cu 25% a salariului brut şi a soldei lunare brute, după caz, pentru personalul din sistemul public sanitar, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES. Potrivit sursei citate, măsura a fost luată în scopul creşterii motivării personalului din sistemul public sanitar şi, implicit, a stopării migraţiei cadrelor medicale către locuri de muncă din străinătate.

„Totodată, prin actul normativ se majorează cu acelaşi procent — 25% — cuantumul sporurilor pentru condiţii de muncă, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de gardă şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul brut lunar, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, precizează sursa citată.

Actul normativ mai prevede includerea medicilor rezidenţi în categoria tinerilor specialişti din sănătate care pot beneficia de închirierea unei locuinţe ANL.

„Alături de tinerii specialişti din învăţământ, şi cei din Sănătate, inclusiv medicii rezidenţi care au până la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinţe ANL, pot primi repartiţii în cel mult trei ani de la împlinirea acestei vârste. Locuinţele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate, sunt proprietate privată a statului. Aceste locuinţe sunt administrate de autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti în care acestea sunt amplasate”, se mai arată în comunicatul citat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: