ANCOM: Noi obligaţii de informare în cazul apelurilor şi mesajelor SMS/MMS cu suprataxă

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) anunţă că începând cu data de 27 august 2015 intră în vigoare noi obligaţii impuse de autoritate în ceea ce priveşte informarea utilizatorilor finali asupra tarifelor pentru apeluri sau mesaje SMS/MMS către numere prin care le sunt oferite servicii de conţinut cu valoare adăugată, cum ar fi jocuri, concursuri, suport tehnic, horoscop sau aplicaţii pentru telefonul mobil, potrivit unui comunicat al ANCOM. „Pentru a evita taxarea nedorită, abuzurile sau fraudele asociate accesării serviciilor cu valoare adăugată, obligaţiile impuse de ANCOM prevăd faptul că utilizatorii trebuie să primească informaţii clare despre tariful aplicabil şi modalitatea de tarifare a apelului sau a mesajelor SMS/MMS de fiecare dată când li se comunică numărul intern de reţea sau naţional ori codul scurt aferent serviciului cu valoare adăugată (înainte de furnizarea serviciului), precum şi la momentul iniţierii serviciului şi pe parcursul utilizării acestuia”, se spune în comunicat.

ANCOM precizează, între altele,  că în cazul serviciilor cu valoare adăugată accesate prin apeluri vocale, utilizatorii vor asculta la iniţierea apelului, înainte de livrarea conţinutului, un mesaj de întâmpinare cu informaţii despre tariful aplicabil, modalitatea de tarifare — pe apel sau pe minut, precum şi durata minimă ce va fi tarifată, dacă este cazul. Dacă utilizatorii accesează astfel de servicii prin trimiterea mai multor mesaje SMS/MMS, ei vor primi din partea furnizorului mesaje cu informaţii despre tariful serviciului cu valoare adăugată, detaliile serviciului (ex. confirmarea serviciului, perioada de furnizare, modalitate de acces serviciu, cod acces conţinut), precum şi eventualul tarif al mesajelor de informare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI