Public numeros şi la cea de-a V-a ediţie a Festivalului „Bucovina Rock Castle“

rock-castle-ion-dragusanul-viorel-varvaroiÎn perioada 20-22 august a.c., în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei, a avut loc cea de-a V-a ediţie a Festivalului „Bucovina Rock Castle”, eveniment ce a reunit trupe atât din România, cât şi din Republica Moldova, Polonia, Olanda, Bosnia şi Herţegovina.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, Ion Drăguşanul, iniţiatorul şi coordonatorul manifestării organizate de Consiliul Judeţean Suceava, a declarat că festivalul a fost unul de succes, ce a avut un public educat.

„Să concepi un spectacol cu care să atragi o generaţie întreagă de partea muzicii rock, să faci să renască la Suceava o mişcare de receptare a muzicii rock, asta este o împlinire” a spus Ion Drăguşanul.

El a arătat că în cele trei seri de concerte au fost 7.500 de spectatori care au plătit bilete de intrare.

La ediţia din acest an preţul unui bilet de acces a fost de 5 lei pentru elevi şi studenţi şi 15 lei pentru adulţi.

Totodată, organizatorii au oferit aproximativ 300 de invitaţii, însă, spre dezamăgirea coordonatorului festivalului de muzică rock, după cum a ţinut să declare, „în fiecare seară cel puţin o mie de oameni au intrat cu legitimaţii false”.

rock castlePentru a nu se mai repeta şi la ediţia următoare problema, Drăguşanul a propus să nu se mai intre cu legitimaţii, acestea fiind oferite doar artiştilor.

Ion Drăguşanul a mai afirmat faptul că preţul biletelor a fost majorat ca urmare a slabei finanţări din acest an. El a menţionat faptul că bugetul a fost de 150.000 lei, spre deosebire de ediţia din 2014, când s-au alocat 250.000 lei.

Şi la această ediţie a Festivalului „Bucovina Rock Castle” s-au acordat premii.

Potrivit lui Ion Drăguşanul, „Trofeul Bucovinei” a fost înmânat lui Jan Akkerman şi trupelor Dubioza Kolektiv şi Vader. Fiecare a primit câte un premiu în valoare de 6.000 de euro. La rândul ei, trupa Alternosfera a primit 3.500 de euro.

La cea de-a V-a ediţie a Festivalului „Bucovina Rock Castle” au susţinut concerte trupele Era Decay, Breathelast, Relative, God, Vader, Toy Machines, Travka, Basska, Zdob şi Zdub, Dubioza Kolektiv, Pinholes, Grimus, Luna Amară, Jan Akkerman şi Alternosfera.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI