Marius Bulucea

Cea mai mare parte din cauzele de mare corupţie au o anumită legătură cu achiziţiile publice

Cea mai mare parte din cauzele de mare corupţie au o anumită legătură cu achiziţiile publice, o piaţă de 15 miliarde de euro a declarat ieri Marius Bulucea, consilier al procurorului şef al DNA, la o conferinţă de specialitate. „Există câteva îngrijorări în ceea ce priveşte legislaţia achiziţiilor publice. Cea mai mare parte din cauzele de mare corupţie au o anumită legătură cu achiziţiile publice. Este poate de aşteptat să se întâmple aşa pentru că într-o piaţă de 15 miliarde de euro vorbim şi de multă lume care este interesată să obţină şi în mod ilicit o parte din aceşti bani. Este o presiune şi un factor de risc semnificativ şi este de aşteptat să existe şi anumite cazuri de infracţionalitate în jurul acestor 15 miliarde de euro. Corupţia apare des atunci când există o marjă mare de apreciere a funcţionarului public, atunci când există o doză mare de subiectivism şi când funcţionarul poate să aleagă fără nişte criterii foarte clare. Noua legislaţie aduce noi principii şi prin renunţarea la importanţa principiului preţului cel mai scăzut sigur se va aduce mai multă flexibilitate”, a precizat Bulucea.

Freedom House România şi Expert Forum au organizat luni şi marţi o dezbatere referitoare la proiectele noilor legi privind achiziţiile publice, aceste acte normative urmând să transpună noile directive europene şi să remedieze deficienţele OUG 34/2006 care reglementează în prezent acest domeniu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: