Şedinţă de exorcizare cu final tragic în Pakistan

Două femei din Pakistan, mamă şi fiică, au murit asfixiate în cursul unei şedinţe de exorcism, iar poliţia îl caută în prezent pe vraciul care a organizat această acţiune, relatează AFP. Incidentul a avut loc în localitatea Kot Addu, la circa 60 de km de Multan, principalul oraş din Pendjab, o regiune săracă şi izolată unde localnicii recurg constant la magie neagră.

Femeia de 40 de ani şi fiica sa de 15 ani fuseseră aduse la exorcist de rudele lor, care pretindeau că ele sunt posedate de diavol, a declarat şeful poliţiei districtului, Awais Ahmed Malik. Victimele au murit asfixiate după ce bărbatul le-a închis într-o cameră în care aprinsese focul pentru a scoate din corpul lor presupuşii demoni. Potrivit raportului autopsiei, ele sufereau de fapt de gastroenterită, a precizat sursa. Poliţia a deschis o anchetă de omucidere pentru exorcist şi cei doi asistenţi ai săi, toţi cei trei fiind daţi în urmărire. Vracii şi vrăjitorii sunt foarte solicitaţi în Pakistan, ţară musulmană cu o populaţie puţin educată şi foarte sensibilă la superstiţii, în pofida condamnării acestor practici de liderii religioşi islamici foarte influenţi în zonă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: