Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko face apel la unitate pentru combaterea „agresorului rus“

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko le-a cerut ieri tuturor forţelor politice din ţară să susţină planurile sale de modificare a Constituţiei în vederea încheierii conflictului separatist din estul ţării şi a înfrângerii, aşa cum l-a numit el, a „agresorului rus”, relatează Reuters.

În cadrul unei ceremonii la Kiev, în ajunul Zilei Independenţei, el le-a cerut aliaţilor săi din coaliţie să-şi depăşească îndoielile şi să voteze în favoarea amendamentelor la Constituţie care vor aloca un statut special regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Modificările propuse, care vor fi spuse la vot în Parlament pe 31 august, au împărţit însă coaliţia prooccidentală de la Kiev. Unii aliaţi din coaliţie se află sub presiune în special din partea unor grupări militante paramilitare care se opun cedării de teritorii separatiştilor susţinuţi de Rusia care controlează zone întinse din estul Ucrainei.

Referindu-se la sângele ucrainean vărsat în estul ţării care se află pe mâinile „agresorului rus”, Poroşenko a afirmat „Apelul meu direct către toate forţele politice, şi în primul rând către membrii coaliţiei parlamentare, este de a ne uni acum de dragul Ucrainei”.

Poroşenko urmează să prezinte măsurile luate de guvernul său pentru respectarea acordului de pace de la Minsk, care prevede şi organizarea de alegeri locale în est, astăzi, la Berlin, în cadrul unei întrevederi cu cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: