Mircea Geoană lansează un apel către toţi oamenii de stânga din Parlament pentru sprijinirea intereselor salariaţilor

geoanaPreşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a lansat ieri un apel către toţi oamenii de stânga din Parlamentul României pentru a sprijini interesele salariaţilor, pensionarilor şi ai tuturor celor care trăiesc din muncă, în contextul discuţiilor privind noul Cod fiscal. „Fac un apel ca votul nostru, al adevăraţilor oameni de stânga din Parlamentul României, să înceteze să mai fie o simplă formalitate. Votul din Senat şi Camera Deputaţilor privind Codul fiscal este un adevărat test al identităţii noastre ca oameni politici şi reprezentanţi ai celor care ne-au votat pentru a le apăra interesele în astfel de momente cruciale. În forma convenită între liderii voştri şi cei din dreapta eşicherului politic, Codul fiscal nu este decât o prelungire a unei filosofii fiscale şi a unui model economic care, de mai bine de un deceniu, răsplăteşte pe cei puţini şi pedepseşte pe cei mulţi şi care perpetuează o societate a inegalităţilor, polarizării şi excluziunii sociale”, scrie Geoană, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

El susţine că dezbaterea prelungită din jurul Codului fiscal s-a concentrat, în principal, asupra problemei deficitului pe care aprobarea acestuia ar antrena-o şi au fost excluse argumentele de natură socială şi economică.

În opinia sa, vocea sindicatelor – ca reprezentanţi ai salariaţilor – a fost sistematic ignorată, iar puţinii economişti de stânga au fost acoperiţi de valul de comentarii neoliberale care domină piaţa ideilor din România şi, din păcate, însăşi ideologiile partidelor aşa-zis de stânga din România.

Potrivit acestuia, revenirea la TVA de 19%, reducerea CAS cu câte 2,5% în mod egal pentru angajaţi şi angajatori şi anularea eliminării deductibilităţilor pentru salariaţi, pensionari şi persoane cu activităţi independente sunt propunerile pe care confederaţiile sindicale şi PSRO le consideră ca reprezentând soluţia pentru un Cod fiscal echilibrat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: