Aproape 3.100 de cazuri de sustrageri din instalaţiile de gaze sau energie electrică gestionate de E.ON Distribuţie

Aproximativ 3.100 de cazuri de intervenţii neautorizate asupra instalaţiilor de gaze naturale sau energie electrică în scopul consumului fraudulos au fost constate pe parcursul acestui an de echipele specializate ale E.ON Distribuţie România, care au efectuat controale vizând depistarea sustragerilor din reţelele de distribuţie, a declarat ieri pentru AGERPRES Corneliu Zaiţ, purtător de cuvânt al companiei. Potrivit acestuia, 700 de ilegalităţi au fost semnalate în domeniul gazelor naturale, iar 2.382 în domeniul energiei electrice, prejudiciul total aferent fiind estimat la peste 8 milioane de lei. „Cantităţile sustrase astfel, cifrate la aproximativ 25 GWh, ar fi fost suficiente pentru a asigura funcţionarea timp de aproape patru ani a celui mai mare spital de urgenţe din Moldova”, a precizat Corneliu Zaiţ.

Statistica E.ON Distribuţie România relevă faptul că anul trecut, furturile de gaze şi energie electrică au generat companiei un prejudiciu de 22,5 milioane de lei, numărul cazurilor identificate fiind de aproximativ 6.000, iar cantitatea sustrasă a fost de cca. 57 GWh.

Corneliu Zaiţ a afirmat că sustragerile energetice constatate s-au efectuat prin modificarea unor componente din instalaţiile de gaze naturale sau energie ori prin realizarea de improvizaţii.

Potrivit legislaţiei în vigoare, intervenţiile asupra echipamentelor de măsură a consumului de gaz sau energie electrică în scopul înregistrării unui consum mai mic reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul penal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: