Rădăuţi, 28-30 august

Târgul naţional al meşterilor olari „Ochiul de păun“

„Ochiul de păun” este, potrivit prezentării târgului în calendarul de evenimente culturale al CJ Suceava, „una dintre manifestările care au intrat în tradiţia rădăuţeană şi care antrenează de fiecare dată o mare forţă umană, atât din partea concurenţilor, meşteri olari de pe toate meleagurile ţării, dar şi din străinătate, cât şi din partea vizitatorilor, localnici şi turişti aflaţi în trecere prin zonă”. Ajuns la ediţia a XXXIII-a, Târgul olarilor „Ochiul de păun” este organizat în ultimul weekend al lunii august, de Primăria Municipiului Rădăuţi, Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ” Rădăuţi şi Centrul Cultural „Bucovina” Suceava.

La manifestare şi-au anunţat participarea, alături de gazde, Marginea şi Rădăuţi, reprezentanţi ai centrelor de olărit din Horezu, Corund, Baia Mare, Braşov, Arad, Miercurea Ciuc, Deva, Galaţi, Paşcani, Botoşani, Dorohoi, Cernăuţi şi Drochia (R. Moldova). Îşi vor prezenta produsele şi sculptori în lemn, sticlari, pielari, împletitori etc. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: