Deputatul PNL Eugen Nicolăescu

PNL este de acord cu reducerea TVA în două trepte

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, după consultările tehnice între partide pe Codul fiscal, că PNL a semnat un pact tehnic care va fi „suportul pentru votul politic din Parlament”, arătând că liberalii sunt de acord cu reducerea TVA în două trepte, care „garantează sustenabilitatea Codului”. „Cred că lucrul cel mai important în aceste discuţii este că nivelul de predictibilitate pe care PNL l-a solicitat de când există cerere de reexaminare a Codului fiscal a crescut şi este în mare parte asigurat. România se apropie, în aplicarea Codului fiscal, de angajamentul internaţional referitor la deficit bugetar angajat prin Tratatul fiscal. România are, începând cu acest Cod fiscal, garantate o serie de prevederi care asigură mediului de afaceri o dezvoltare sănătoasă, asigură condiţii de competitivitate în ceea ce priveşte politica fiscală cu alte ţări din UE”, a spus Nicolăescu.

El a mai arătat că reducerea TVA în două trepte asigură sustenabilitatea Codului fiscal. „Cota TVA în două trepte garantează sustenabilitatea, după primul an de aplicare trebuie să se absoarbă măsurile fiscale, urmând ca în anul doi, după ce s-a consolidat bugetul, să putem veni cu a doua etapă de un punct procentual la TVA şi, de asemenea, celelalte măsuri care unele sunt cu 1 ianuarie 2016, altele cu 1 ianuarie 2017”, a adăugat Nicolăescu.

Liderul PNL a mai spus că discuţiile privind legea salarizării vor fi separate de Codul fiscal şi vor face obiectul unui pact separat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: