Peste 8.300 de suceveni, beneficiari de asigurări sociale în Germania

> Formularele E101 se eliberează persoanelor care pleacă să muncească în Germania, documentele atestând că solicitantul nu este asigurat în sistemul de securitate socială din România

 În intervalul 1 ianuarie-30 iunie a.c., veniturile Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava din contribuţii de asigurări sociale au fost de 2,52 de milioane de lei, faţă de 2,92 de milioane de lei, considerate a fi datorate de către persoanele asigurate, se arată într-o informare a instituţiei. Astfel, conform datelor CJP, rezultă că, în acest interval, veniturile bugetului asigurărilor de stat s-au realizat în proporţie de doar 86,38%. Conform Casei de Pensii, calculul de mai sus este făcut în conformitate cu prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care stipulează că, începând cu 1 ianuarie 2011, termenul de plată a contribuţiei de asigurări sociale, pentru persoanele asigurate cu contract de asigurare socială sau declaraţie individuală de asigurare, este data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţia.

În altă ordine de idei, potrivit unei informări a CJP, până pe 30 iunie a.c., au fost eliberate 8.328 de formulare E101, instituţia primind tot atâtea solicitări.

„Formularele se eliberează persoanelor care pleacă să muncească în Germania şi atestă faptul că solicitantul nu este asigurat în sistemul de securitate socială din România” relevă sursa citată.

Totodată, de precizat este că, în perioada la care ne referim, pe adresa CJP au sosit, fiind rezolvate, 1.456 de petiţii. Nu în cele din urmă, la finele primului semestru al anului 2015, Casa Judeţeană de Pensii Suceava era parte într-un total de 110 litigii aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: