Conferinţa social-democraţilor rădăuţeni

În ziua de miercuri 19 august a.c. la Rădăuţi a avut loc un eveniment politic important mai cu seamă din perspectiva configuraţiei politice viitoare a conducerii municipiului Rădăuţi – primar şi majoritate în Consiliul Local a PSD.

Potrivit Statutului PSD, la conferinţa municipală au fost convocaţi delegaţii de la cele 15 organizaţii locale şi au fost prezenţi 145 de membri PSD. Conducerea Conferinţei a aparţinut, cum era şi firesc, preşedintelui organizaţiei municipale, dl Nistor Tătar, însoţit de Angela Popescu, Petru Bejinariu, Mihai Reman şi Gheorghe Simota ca membri în prezidiul Conferinţei. Au fost alese organismele necesare desfăşurării democratice a acestei adunări politice, începând cu comisia de redactare a procesului-verbal şi terminând cu propunerea unei comisii de propunere a delegaţilor la Conferinţa Judeţeană PSD din septembrie. După prezentarea raportului de activitate al Comitetului Municipal PSD şi a programului de măsuri, au fost parcurse şi celelalte momente din ordinea de zi propusă şi adoptată în unanimitate.

Importante au devenit pentru participanţi, dar mai cu seamă pentru activitatea politică viitoare, ideile, comentariile, observaţiile şi propunerile social-democraţilor care au luat cuvântul în Conferinţă: Mihai Reman, Petru Bejinariu, Simion Sticleţ, Mihai Frunză, Gheorghe Simota, Dumitru Bădeliţă. Dl Mihai Reman, bunăoară, vorbind despre activitatea politică de până acum, a făcut aprecieri pozitive, dar s-a referit mai mult la ceea ce trebuie să facă Organizaţia Municipală PSD Rădăuţi, mai cu seamă pentru câştigarea alegerilor în 2016. Prin activitatea politică şi nu numai, Organizaţia PSD Rădăuţi trebuie să se mobilizeze în aşa măsură încât din anul 2016 primarul municipiului şi majoritatea în Consiliul Local să aparţină PSD. Idei cu caracter practic a avut şi dl Simion Sticleţ, care s-a referit la măsurile privind administrarea localităţii şi cu deosebire la lucrările de apă şi canalizare şi la ordinea şi curăţenia oraşului. Domnia sa a vorbit, din punct de vedere personal, despre posibila, ba chiar necesara participare a dlui Nistor Tătar la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului din partea PSD.

Cu regrete pentru ceea ce a fost administrarea oraşului – ordine şi curăţenie, spaţiu verde şi flori – a vorbit fostul primar al municipiului Mihai Frunză, care a promis că va face echipă în conducerea organizaţiei municipale până şi după alegerile locale şi parlamentare din anul 2016. Alte importante idei a promovat dl Gheorghe Simota, care a apreciat prezenţa şi participarea membrilor PSD la activităţile iniţiate şi coordonate de Comitetul Municipal PSD Rădăuţi. Dl Dumitru Bădeliţă a propus intervenţii la Consiliul Judeţean Suceava şi la Guvernul României pentru organizarea unui interimat la Consiliul Local Rădăuţi până la alegerile din 2016. Intervenţii cu valoare aplicativă, prospective şi cu propuneri de soluţii au avut toţi participanţii care s-au exprimat în plenul Conferinţei şi nu numai aici. Am simţit o dorinţă anume pentru schimbări în bine în viaţa politică din comunitatea noastră şi diminuarea aprecierilor critice, negative şi fără speranţe din partea concetăţenilor noştri. Dacă ar fi să scriu doar un singur cuvânt de caracterizare a acestei manifestări politice social-democrate de la Rădăuţi, acesta este „comunicare”. Credem că următorul cuvânt cu mare valoare va fi „aplicare”.

La Conferinţă au participat şi invitaţi, prezentând mesaje dl deputat Constantin Galan şi preşedinta Organizaţiei de Femei PSD din judeţul Suceava, dna Oana Pintilei.

În Comitetul Organizaţiei Municipale PSD Rădăuţi au fost aleşi 23 de membri, cu funcţii nominalizate fiind: preşedinte – Nistor Tătar, vicepreşedinţi – Mihai Reman, Mihai Frunză, Simion Sticleţ, Gheorghe Simota şi Petru Bejinariu, secretar Silvestru Irimescu, trezorier Zeno Mihuţiu.

În opinia noastră, Conferinţa Municipală PSD Rădăuţi a fost o manifestare politică bine conturată şi aşezată, ce poate deveni un reper faţă de evoluţia social-politică din comunitatea rădăuţeană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: