Ungaria trimite mii de poliţişti la graniţa cu Serbia pentru a opri refugiaţii

Guvernul de la Budapesta a anunţat ieri crearea unor unităţi speciale de apărare a graniţelor, alcătuite din mii de poliţişti care vor fi trimişi la frontiera cu Serbia pentru a împiedica imigranţii clandestini să pătrundă pe teritoriul ungar, transmite agenţia EFE. Anunţul a fost făcut de Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, el precizând că acesta din urmă a dispus crearea respectivelor unităţi.

De la începutul anului în curs, peste 100.000 de imigranţi ilegali proveniţi din Africa şi Orientul Mijlociu au trecut graniţa dintre Serbia şi Ungaria, cei mai mulţi dorind doar să traverseze teritoriul ungar în drumul lor către statele vest-europene.

Guvernul de la Budapesta a decis în luna iunie să ridice un gard înalt de patru metri pe toată lungimea de 177 de kilometri a graniţei cu Serbia, până în prezent gardul fiind construit pe o porţiune de 70 de kilometri.

Janos Lazar a mai declarat că executivul intenţionează să modifice legislaţia, pentru ca infracţiunile legate de trecerea ilegală a frontierei să fie pedepsite mai aspru. Astfel, deteriorarea respectivului gard va fi sancţionată cu până la patru ani de închisoare. De asemenea, vor fi înăsprite pedepsele pentru traficul de fiinţe umane, potrivit oficialului citat Ungaria fiind în prezent sub „un asalt al traficanţilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: