Nicolae Bănicioiu

Salariile personalului din sănătate vor fi dublate până la începutul anului 2017

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, preconizează că salariile personalului din sistemul sanitar vor fi dublate până la începutul anului 2017, dacă vor fi respectate actualele negocieri, o prevedere în acest sens urmând a fi introdusă în Legea de salarizare unică, pregătită de Ministerul Muncii.

“Este o mărire substanţială (a salariului cu 25% de la 1 octombrie — n.r.) şi trebuie continuată cu ce discutăm despre statutul medicului, nu numai profesional, cât şi despre statutul medicului în societate. Toată această discuţie trebuie susţinută de clasa politică. Lucrurile au fost posibile după o serie de măsuri implementate, vorbim aici de cardul electronic de asigurări de sănătate, şi pot fi asumate de toate guvernele viitoare, cu o singură condiţie: cardul de sănătate trebuie să rămână obligatoriu. Ca să înţelegeţi de ce poate mult timp s-a amânat şi de ce nu s-a ajuns la aceste măriri mai devreme”, a afirmat Nicolae Bănicioiu, ieri, la Palatul Victoria, după ce a participat la o discuţie despre salariile din sistemul sanitar cu premierul Victor şi reprezentanţii sindicatelor.

Potrivit lui Bănicioiu, după majorarea salarială de 25% de la 1 octombrie, urmează ca în legea bugetului de stat pe anul următor să fie prevăzute sume şi pentru a doua tranşă de creştere. „În proiectul de buget pe 2016 vor fi în plus alte 25 de procente. Vom vedea exact luna în care intră în plată în 2016. Majorarea va fi de aproape 60% (primele două tranşe — n.r.)”, a precizat ministrul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: