Imigranţii europeni din Marea Britanie încep să ceară cetăţenia acestei ţări, de teama că ea ar putea părăsi UE

Teama că Marea Britanie ar putea părăsi Uniunea Europeană, după referendumul pe care premierul David Cameron a promis că-l va organiza cel târziu în anul 2017, determină mii de imigranţi europeni stabiliţi în Marea Britanie să înceapă formalităţile pentru obţinerea dublei cetăţenii, consemnează agenţia EFE citând ediţia de ieri a cotidianului The Guardian.

Conform unui sondaj efectuat de publicaţia menţionată, majoritatea europenilor care lucrează în prezent în Marea Britanie cred că ieşirea acestei ţări din blocul comunitar le-ar face viaţa mult mai problematică. Drept urmare, mii de europeni au început să-şi depună actele pentru a primi cetăţenia britanică ori se gândesc să facă acest lucru.

De fapt, europenii care au un loc de muncă în Marea Britanie se tem că, în urma părăsirii UE, autorităţile de la Londra le-ar putea anula permisul de muncă şi ar putea pierde şi alte avantaje.

Conform datelor furnizate de guvernul de la Londra, numărul cetăţenilor comunitari care au primit cetăţenia britanică a crescut de la 10.000 în anul 2009 la 18.000 în 2013.

Dar cei care doresc să obţină cetăţenia britanică trebuie să dovedească faptul că au trăit cel puţin cinci ani în Marea Britanie şi să promoveze un examen denumit „Life in the UK Test” (Test privind viaţa în Regatul Unit). Testul constă în întrebări despre „valorile şi principiile” societăţii britanice, iar participanţii trebuie să arate că au cunoştinţe cu privire la „evenimentele şi persoanele care au marcat istoria Regatului Unit”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: