ANAF

Aproape 70% dintre persoanele selectate pentru control trebuie să justifice sume de peste 1 milion lei

Aproape 70% dintre persoanele selectate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru control trebuie să justifice provenienţa unor sume mai mari de un milion lei, iar dintre acestea 18 persoane trebuie să explice sume de peste 20 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al ANAF remis, ieri, AGERPRES. Conform situaţiei pe intervale de risc fiscal — diferenţa între alocările de fonduri (cheltuieli, constituiri de depozite, investiţii etc.) dintr-o perioadă, din care au fost scăzute eventualele surse neimpozabile, şi veniturile declarate în aceeaşi perioadă — pentru primele 313 persoane selectate pentru verificări fiscale prealabile documentare (VFPD) urmare analizelor de risc efectuate de ANAF în luna mai 2015, 219 din cele 313 persoane au diferenţe de justificat de peste un milion de lei.

ANAF precizează că persoanele care prezintă risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, în cea mai mare parte, datorită faptului că sunt rude sau afini cu persoane încadrate în tranşele superioare de risc, selectarea făcându-se concomitent, potrivit prevederilor legale.

Agenţia a anunţat la începutul acestei luni că verifică, într-o primă etapă, 313 persoane fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal, cele mai multe dintre acestea provenind din municipiul Bucureşti (31 persoane) şi judeţele Ilfov (34) şi Suceava (14).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: