Bacalaureat, sesiunea de toamnă

A început proba orală la română

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început luni, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, care va continua şi pe parcursul zilei de astăzi.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Gabriela Scutaru, în sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat s­au înscris 1790 de candidaţi din judeţ, care vor susţine probele orale şi scrise în cele cinci centre de examen nominalizate de Comisia Judeţeană de Bacalaureat.

Astfel, 400 de candidaţi vor susţine probele din cadrul bacalaureatului la centrul de examen organizat la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava, alţi 397 de candidaţi la centrul de examen organizat la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, 256 la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, 417 la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi 320 la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

Gabriela Scutaru a mai spus că un candidat de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, înscris în sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat, va redacta probele scrise cu ajutorul unui interpret al limbajului mimico-gestual, întrucât problemele medicale pe care le are nu-i permit să-şi scrie singur tezele. Acesta este singurul caz special înregistrat, până în prezent, în această sesiune.

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Suceava a spus că singurul centru zonal de evaluare din judeţul nostru este organizat la un colegiu din municipiul Suceava.

Reamintim că, potrivit calendarului examenului de bacalaureat 2015, în zilele de 18­19 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C, iar în 20­21 august are loc evaluarea competenţelor digitale – proba D.

Proba scrisă la limba şi literatura română se va desfăşura la 24 august, proba obligatorie a profilului – 26 august, proba la alegere a profilului şi specializării – 28 august. Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în data de 31 august, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 septembrie.

Reamintim că în sesiunea august-septembrie 2014 a bacalaureat erau înscrişi 1999 de candidaţi suceveni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI