Cercetător de renume mondial, universitarul sucevean Dorel Cernomazu s-a stins din viaţă

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori din România, prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, s­a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani, în noaptea dintre vineri spre sâmbătă, la Roman.

Inventator de mare inspiraţie, cercetător de renume, dascăl îndrăgit, creator de şcoală şi coleg deosebit, universitarul originar din comuna Zorleni, judeţul Vaslui, era titular la catedra Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul USV.

Potrivit reprezentanţilor Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori din România, câştigător a numeroase premii şi medalii la târgurile de inventică, printre care Marele Premiu Euroinvent 2013, Ordinul DaVinci pentru inventică şi titlul „Inventator de elită”, clasa I, acordat de Comisia de Inventică a Academiei Române.

„Dl prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu, cadru didactic al Departamentului de Electrotehnică din Universitatea «Ştefan cel Mare» Suceava, a realizat în cei 40 de ani de activitate peste 380 de invenţii în domeniile transformatoarelor electrice, micromotoarelor neconvenţionale şi energetică solară, invenţii brevetate sau aflate acum în curs de cercetare a brevetabilităţii. Va rămâne mereu în inima cunoscuţilor ca un om de mare caracter, ca un coleg şi mentor desăvârşit” a anunţat conducerea Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul USV.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI