Sorin Cîmpeanu: Cei care au dat aprobări în afara cadrului legal,vor suporta rigorile legii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat ieri că aşteaptă rezultatele raportului de control al ministrului, în cursul săptămânii viitoare, pentru a vedea ce măsuri se impun în situaţia cererilor de transfer la alte licee. „Luni voi avea raportul de la Suceava şi probabil joi vom avea raportul de la Prahova, Bihor şi Brăila. În momentul în care vom avea raportul, vom vedea care au fost cererile soluţionate fără a avea bază legală, acele aprobări vor fi anulate, iar cei care au dat aprobări în afara cadrului legal vor suporta consecinţele de rigoare, aşa cum din păcate s-au desfăcut cele nouă contracte de muncă ale colegilor profesori la Timiş, iar astăzi, la Bihor, alte nouă contracte de muncă au fost desfăcute pentru abateri la organizarea examenului de bacalaureat”, a precizat Câmpeanu, într-o intervenţie telefonică la postul B1tv.

Întrebat cum s-a luat decizia privind aceste verificări, ministrul Educaţiei a spus că a avut o situaţie la nivel naţional cu privire la cererile depuse şi cele soluţionate la nivelul fiecărui judeţ. „Acolo unde am constatat că sunt foarte multe cereri soluţionate în raport cu media la nivel naţional, ca şi procent, sau în raport cu populaţia şcolară, am considerat necesară o verificare suplimentară. În acest moment suntem acum. În funcţie de concluziile acestui raport, vom vedea măsurile care se impun — de natură disciplinară sau de natura sesizării altor organe”, a afirmat ministrul Cîmpeanu.

Întrebat ce este în neregulă cu aceste solicitări de transfer, acesta a dat drept exemplu judeţul Suceava. „Am considerat necesar a se verifica legalitatea, spre exemplu la Suceava, 326 de cereri de transfer dintr-un total de 523. Sunt foarte multe cereri soluţionate favorabil. O parte dintre ele au bază legală şi baza legală înseamnă media superioară ultimei medii de la profilul respectiv, din liceul respectiv, înseamnă situaţii medicale speciale, înseamnă gemeni, tripleţi. Metodologia este foarte clară. În condiţiile în care au avut aceste motive, probabil prin documente, înseamnă că transferul a fost făcut legal”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Lăsați domnilor!Pe seama unor bieți copiii care au dat și examen,au fost sârguincioși.se bat adulțiii de la posturi și ciolan.SĂ FIE LĂSAȚI COPIII LA CE LICEU VOR CU MEDIA CEL PUȚIN 7,dacă nu 5.
    SĂ SE DESFIINȚEZE LICEELE CARE NU SUNT SOLICITATE ȘI DE UNDE ..CA SĂ PLECE UN ELEV,CĂ NU MAI VREA SĂ STEA ,ESTE AMENINȚAT,ȘANTAJAT.SĂ FIE 3,4 LICEE ca pe vremuri.Lăsați copiii și nu-i mai stresați cu un liceu unde nu vrea.Bine că mai merg la școală și învață bieții copiii ,că în statele europene dezvoltate …drogurile și alcoolul la mare artă.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: