O premieră inedită şi binevenită pentru Suceava

Serata muzicală în parc

Muzica şi dansul au atras sucevenii în centrul Sucevei miercuri seară, la un spectacol realizat prin implicarea sucevencelor Cristina Hriţcu şi Monica Constantinescu, mame de copii talentaţi, care şi-au propus să aducă muzica clasică interpretată pro bono de artişti locali.

Zeci de suceveni s-au aşezat în semicerc în jurul scenei improvizate direct pe asfaltul de lângă parcul central, atraşi mai întâi de probele de microfon, apoi de muzica interpretată la nai şi vioară de Ovidiu Schwartz – care a fost gazda manifestării – şi soţia sa. Copiii care se jucau în centrul Sucevei au lăsat bicicletele şi rolele, fiind absorbiţi de spectacol, foarte cuminţi, până a început dansul şi au început să se mişte cu ele pe ringul improvizat.

Semnalul de începere l-a dat Nicola Constantinescu, din Suceava, acum elev la Colegiul de Artă „Dinu Lipatti” din Bucureşti, care studiază pianul de la vârsta de 6 ani şi a prins drag de el, „deoarece consider că acesta e viitorul meu”.

A urmat, tot la pian, Maia, fiica dnei Hriţcu, în vârstă de 10 ani, elevă la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, care a spus că „am iubit pianul din totdeauna şi sper să am o meserie cu el”, şi Teodora, în vârstă de 11 ani, întoarsă recent din Franţa.

Baritonul Cezar Mititiuc a prezentat un fragment din aria lui Papageno, din „Flautul fermecat” de Mozart, apoi a dedicat o canţonetă doamnelor şi domnişoarelor, acompaniat la pian de Ciprian Gagiu. Tenorul Sorin Ursan-Delaclit (consilier juridic în timpul serviciului şi cântăreţ în timpul liber) a oferit publicului şi canţoneta „O sole mio”, după care a cules aplauze prelungite.

La un moment dat, în scenă a intrat tangoul argentinian interpretat de dansatori de la Atelierul de teatru din Iaşi, iniţiat de Cristi Crâng şi Iulia Gordan, precum şi dansatori suceveni de la Bucovina Tango, finalul spectacolului fiind cucerit, de-a binelea, de patosul tangoului.

„Nu suntem dansatori profesionişti, ci oameni care iubesc dansul şi l-am ales să-l practicăm în timpul liber” a spus Iulia Gordan. Ea a adăugat că Asociaţia Culturală Atelierul de Tango, de la Iaşi, va susţine un curs gratuit de tango la Suceava, pe 19 septembrie, la ora 19, în sala de la etajul pubului „La fierărie”.

Spectacolul de miercuri seară a fost anunţat sucevenilor prin fluturaşi şi din vorbă în vorbă, dar a lucrat şi providenţa pentru ca echipa artiştilor să fie numeroasă, ne-a spus Cristina Hriţcu.

Ideea acestui spectacol a pornit de la ea şi de la Monica Constantinescu, două mămici de copii talentaţi, care studiază pianul, din dorinţa ca „ei să aibă o şansă cu muzica clasică”. „Am dorit să facem şi altceva pentru copiii noştri, să le oferim o şansă. Nu ştiu dacă vor evolua pe marile scene, poate vor fi profesori sau corepetitori. Artiştii au venit din pur voluntariat şi dragoste de muzică, pe unii i-am căutat, pe alţii providenţa i-a adus” a spus dna Hriţcu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: