Festivalul naţional de poezie „Nicolae Labiş”, la Suceava şi Mălini, în perioada 25-27 septembrie 2015

Lanis la MaliniLa Suceava şi Mălini va avea loc, în perioada 25 – 27 septembrie 2015, ce de-a XLVII-a ediţie a Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş”.

Potrivit managerului Centrului Cultural „Bucovina”, Viorel Varvaroi, concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie.

Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda premii în valoare totală de 2500 lei, acoperite financiar de Centrul Cultural „Bucovina” şi Muzeul Bucovinei.

Conform regulamentului, sunt acceptate în concurs lucrări scrise cu diacritice, nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare.

De asemenea, la concurs pot participa autori care nu au depăşit vârsta de 30 de ani, nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial şi nu au obţinut marele premiu la ediţiile precedente ale concursului.

„Lucrările, dactilografiate în cinci exemplare, vor fi trimise pe adresa: Centrul Cultural «Bucovina», Secţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, str. Universităţii nr. 48, Suceava, 720228, cu menţiunea: Pentru Festivalul naţional de poezie «Nicolae Labiş». Lucrările se trimit până la data de 31 august 2015 (data poştei). Ele vor purta în loc de semnătură un motto ales de autor. În coletul poştal va fi introdus un plic închis (având acelaşi motto), care va conţine un curriculum vitae al autorului. În curriculum vitae se vor specifica în mod obligatoriu: numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon şi eventual adresa electronică” se arată în regulamentul concursului.

Totodată, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minim cinci poezii şi maxim zece; lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul concursului „Nicolae Labiş”.

Laureaţii vor fi publicaţi în „Caiete mălinene”, volum editat pe suport electronic de Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”.

„Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 20 septembrie 2015, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, precum şi la manifestările prilejuite de finalizarea concursului, care vor avea loc la Suceava, Fălticeni şi Mălini între 25 şi 27 septembrie 2015. Manifestările vor consta în lansări de carte, conferinţe literare, expoziţii, şezători literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee şi monumente de artă din judeţ, realizate cu participarea membrilor juriului şi a altor personalităţi literare. Organizatorii asigură masa şi cazarea invitaţilor. În eventualitatea în care laureaţii doresc să fie însoţiţi şi de alte persoane, acestea trebuie să-şi suporte integral toate cheltuielile, iar organizatorii trebuie anunţaţi până cel mai târziu la data de 22 septembrie 2015, pentru a face rezervările necesare” a mai anunţat sursa citată.

Juriul concursului va fi alcătuit din critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Ei nu vor putea schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării.

Marele premiu „Nicolae Labiş” va fi de 1000 lei, premiul I – 600 lei, premiul II – 500 lei, iar premiul III – 400 lei. Vor fi acordate, în funcţie de posibilităţi, şi premii ale unor reviste literare.

Relaţii suplimentare, la numărul de telefon 0745­773290 – Carmen Veronica Steiciuc.

Concursul naţional de poezie „Nicolae Labiş” este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, secţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Muzeul Bucovinei şi Primăria comunei Mălini.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: