Nikolai Patruşev

Strategia de securitate naţională a Ucrainei duce la o confruntare pe termen lung cu Rusia

Nikolai Patruşev

Nikolai Patruşev

Ucrainei până în 2020 este îndreptată spre o confruntare pe termen lung cu Rusia, a declarat, ieri, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, informează agenţiile de presă ruse TASS şi Interfax. Comentând documentul, Patruşev a subliniat: „Potrivit specialiştilor noştri, Strategia pentru securitate naţională a Ucrainei este îndreptată spre o confruntare pe termen lung cu Rusia, ceea ce nu poate să nu ne îngrijoreze”.

Secretarul Consiliului de Securitate rus a ţinut să precizeze că „într-una una dintre prevederile Strategiei, Rusia este declarată agresor şi principala ameninţare externă la adresa Ucrainei”, iar în alta „este proclamată o deviere de la caracterul multivectorial al politicii şi singurul partener strategic este Washingtonul”. În opinia sa, această Strategie este îndreptată spre o militarizare a Ucrainei şi escaladarea conflictului din sud-estul acestei ţări. „Este evident că documentul (Strategia) serveşte drept bază pentru desfăşurarea în continuare a politicii de militarizare, nu ţine cont de necesităţile şi aspiraţiile populaţiei ucrainene, oferă SUA şi NATO posibilitatea de a utiliza baza de resurse a Ucrainei şi provoacă o escaladare a conflictului din sud-estul ţării”, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, a promulgat în luna mai noua Strategie de securitate naţională a statului, document ale cărui principale obiective vizează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană (UE) şi crearea condiţiilor optime pentru alăturarea ţării la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: