Şaizeci de agenţi economici penalizaţi pentru poluarea cu deversări neconforme din staţiile de epurare

epurare> Ei au depăşit limitele maxime admise a „impurificatorilor” din apele uzate menajere şi industriale evacuate în emisari

 În cel de-al doilea trimestru al anului, Sistemul de Gospodărire a Apelor, prin laboratorul specializat, a monitorizat nouă cursuri de apă şi trei lacuri, concluzia fiind că apa analizată are o calitate care variază de la „moderată” la „foarte bună”.

„Reţeaua hidrografică a judeţului Suceava se încadrează în starea ecologică şi potenţialul ecologic de la foarte bune, la moderate” se arată în raportul Agenţiei pentru Protecţia Mediului privind calitatea mediului în al doilea trimestru al anului 2015, în care se precizează că evaluarea s-a realizat pe baza rezultatelor analizelor fizico-chimice procesate prin aplicaţia ARQ (Analiys and Reporting for Water Quality), care operează conform Directivei-cadru europene nr. 2000/60/CE.

Astfel, în categoria ecologică „moderată” se încadrează rezultatele analizelor unor probe de pe cursurile Bistriţei, Şomuzului Mare, Suhei, Pozenului şi Bîrnărelui. Apa are o stare ecologică „foarte bună” pe Siret şi este încadrată la categoria „bună” pe Moldova şi Suceava, în acest din urmă caz în secţiunea Mihoveni, deoarece, în secţiunea Tişăuţi, apa analizată este înscrisă la categoria „moderată”. În ceea ce priveşte lacurile de acumulare, rezultatele analizelor arată că cel de la Bucecea şi Dragomirna au apa în categoria „bună”, iar cel de la Rogojeşti, în categoria „moderată”.

La capitolul potenţiale surse de poluare cu impact asupra cursurilor de apă, în intervalul aprilie-iunie a.c., Laboratorul pentru calitatea apei al Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava a prelevat probe de apă şi a efectuat analize fizico-chimice, cu frecvenţă lunară sau trimestrială, de la 83 de agenţi economici potenţial-poluatori. Conform raportului Agenţiei pentru Protecţia Mediului privind calitatea mediului în al doilea trimestru al anului în curs, în urma rezultatelor analizelor, pentru depăşirea limitei maxime admise a „impurificatorilor” din apele uzate menajere şi industriale deversate din staţiile de epurare în emisari, penalizaţi au fost 60 de agenţi economici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: