Podul reabilitat de peste râul Suceava se redeschide la finele săptămânii

lucrari pod itcani> „Constructorii spun că podul va fi finalizat sâmbătă şi că îl vom avea deschis pe ambele sensuri”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi

 La sfârşitul acestei săptămâni va fi turnat stratul final de asfalt pe podul reabilitat de la Iţcani, peste râul Suceava, a anunţat reprezentatul firmei constructoare, ieri, în cadrul comandamentului organizat săptămânal la sediul Primăriei Suceava. Lucrările de reparaţii cu finanţare europeană s-au efectuat la infrastructura şi suprastructura podului de pe drumul european DE 85, cel de legătură cu punctul de trecere a frontierei Siret, iar, pentru a nu bloca circulaţia autovehiculelor, închis a fost, alternativ, doar câte un sens de mers. În cazul în care covorul asfaltic va fi amenajat vineri, există varianta redării în totalitate traficului, însă mai rămân de executat rosturile de dilatare, o operaţiune care dă mari bătăi de cap muncitorilor.

„A durat, practic, o lună şi două săptămâni, şi am închis lucrările de dedesubtul şi deasupra podului, cu tot cu asfaltare. O singură operaţiune mai rămâne de făcut la acest pod, după ziua de sâmbătă, şi anume montarea rosturilor de dilataţie. Este o operaţiune foarte sensibilă, la care trebuie să fim foarte atenţi, pentru că generează mereu probleme în timpul exploatării” a subliniat responsabilul Victor Construct, firma care execută respectivele intervenţii la podul rutier iţcănean, el menţionând că este vorba despre „cinci fire de dilataţie, de câte 11 metri lungime fiecare” şi că, în aceste condiţii, „vor mai fi unele restricţii ale traficului”.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a remarcat că termenul de finalizare a fost începutul lunii august, însă a recunoscut că intervenţiile au fost prelungite din cauză că s-a lucrat doar pe câte unul dintre cele două sensuri de circulaţie. Pe de altă parte, au fost descoperite şi unele defecte ascunse, care au presupus lucrări suplimentare faţă de cele cuprinse în proiectul tehnic iniţial.

Ulterior, adică după reluarea normală a circulaţiei pe podul de peste Suceava, se va trece la lucrările de reabilitare a pasajului CFR din acelaşi cartier, circulaţia pe acesta fiind prevăzută a se face tot pe un singur fir.

„Constructorii spun că podul va fi finalizat sâmbătă şi că îl vom avea deschis pe ambele sensuri. Urmează a începe lucrările efective la pasajul CFR, pentru că mai sunt doar 3 luni şi jumătate şi se va strica vremea” a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Reamintim că reparaţiile capitale la părţile de infrastructură şi suprastructură de la podul rutier de peste râul Suceava şi pasajul CFR, ambele din cartierul Iţcani, sunt cuprinse în proiectul cu finanţare europeană de circa 8 milioane de euro. Prin implementarea acestuia, în Suceava sunt reabilitate zece artere de circulaţie, cea mai importantă fiind bulevardul George Enescu. Finalizate vor fi modernizările de pe DE 85, executate în prima etapă a proiectului POR din anii trecuţi, străzile Traian Vuia, Cernăuţi şi Grigore Alexandru Ghica, toate spre Siret. Intervenţii au avut loc pe strada Universităţii, vizate fiind, în perioada următoare, şi două poduri de pe străzile Cuza Vodă şi Plevnei, din cartierul Burdujeni. Finanţarea a fost obţinută din economiile făcute în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: