Două noi secţii de votare în judeţul Suceava

6414În primele şase luni ale anului 2015 au fost create 54 de noi secţii de votare în 20 de judeţe, a anunţat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) într-un comunicat de presă.

Cele mai multe secţii înfiinţate, în număr de nouă, sunt situate în judeţul Iaşi, în timp ce în Suceava vor fi două noi secţii de votare.

Potrivit sursei citate, în judeţul Vaslui au fost înfiinţate şapte secţii de votare, în judeţul Gorj – cinci secţii, în judeţele Vâlcea şi Timiş – câte patru, iar în judeţul Dolj – trei noi secţii de votare. Au fost înfiinţate câte două secţii de votare în următoarele judeţe: Argeş, Bacău, Botoşani, Cluj, Constanţa, Ilfov, Olt, Suceava. Câte o secţie de votare a fost înfiinţată în judeţele: Alba, Giurgiu, Maramureş, Neamţ, Prahova şi în municipiul Bucureşti.

În comunicatul AEP se mai precizează că în acelaşi interval au fost radiate din Registrul electoral 137.937 persoane. Potrivit prevederilor legale, radierea din Registrul electoral a unei persoane se face în caz de deces, pierdere a cetăţeniei, interzicere a exercitării drepturilor electorale sau de punere sub interdicţie şi se realizează în cel mult 24 de ore de la data luării la cunoştinţă de către primari a cazurilor care impun radierea.

Numărul total de alegători înscrişi în Registrul electoral a cunoscut fluctuaţii în prima jumătate a anului 2015 ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de persoanele autorizate în Registrul electoral şi în funcţie de importurile de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, numărul cetăţenilor cu drept de vot a crescut de la 18.159.151 (ianuarie 2015), la 18.261.016 (iunie 2015).

Numărul de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 4 august 2015 era de 18.276.285, cu 6.768 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, din data de 13 iulie 2015, când numărul alegătorilor înscrişi era de 18.269.517.

Autoritatea Electorală Permanentă administrează, potrivit legii, Registrul secţiilor de votare din ţară, care reprezintă o bază de date centralizată privind delimitarea, numerotarea, sediile şi dotarea secţiilor de votare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: