Victor Ponta

Dacă noul Cod fiscal nu va fi aprobat, nu vom avea o nouă Lege a salarizării

Victor Ponta

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat că, în cazul în care noul Cod fiscal nu va fi aprobat, nu va putea fi aplicată şi o nouă Lege a salarizării, având în vedere că cele două se află într-o strânsă legătură. „Nu. Vă răspund de pe acum: nu. Normal că sunt în strânsă legătură, că sunt legate de bugetul pe care-l vom avea la dispoziţie, în baza prevederilor (noului Cod fiscal — n.r.). Întâi strângi bani prin Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală şi după aceea îi cheltui, nu invers”, a declarat premierul, întrebat dacă va mai intra în vigoare o nouă lege a salarizării, aflată în fază de proiect, în cazul în care nu se adoptă noul Cod fiscal.

El a explicat că afirmaţiile că salariile tuturor bugetarilor vor fi mărite de la 1 ianuarie 2016 şi acest lucru va duce la un dezastru nu sunt reale. „S-a spus că de la 1 ianuarie se măresc toate salariile bugetarilor şi o să fie un dezastru. Nu se întâmplă aşa ceva. Legea, aşa cum a fost scrisă de către ministrul Muncii, doamna Plumb, prevede o perioadă de ani de zile de tranziţie. Dacă spune cineva că de la 1 ianuarie se pot mări toate salariile la bugetari, e o minciună. Nu se pot mări. Se pot mări în anumite trepte, în ceea ce lasă spaţiul bugetar în fiecare Lege a bugetului. Dar avem o regulă, avem un sens, adică omul ştie: „ «domn’e, nu mai sunt 70 de mii de clase şi de trepte şi de aranjamente». Asta este regula, şi pe urmă punem pe această regulă, în baza Codului fiscal şi a veniturilor bugetare…Într-adevăr, nu pierde nimeni niciun leu, dar de adăugat se adaugă ani de zile în baza resurselor bugetare”, a mai declarat premierul.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Asta crede ca in tara asta exista numai bugetari si asistati social. Dar cu cei ce platesc impozite in tara asta cum ramane?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: