Dacă de la 1 septembrie cardul de sănătate nu va fi implementat, un motiv să cerem din nou demisia guvernului

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi solicită executivului să implementeze cardul naţional de sănătate, subliniind că nu există niciun motiv pentru o nouă amânare şi că în caz contrar va fi un nou motiv pentru a cere demisia guvernului. „În urma discuţiilor de astăzi, am decis să cerem în mod imperativ Guvernului României, condus de Victor Ponta, ca de la 1 septembrie să se asigure că proiectul cardului electronic naţional de sănătate va deveni cu adevărat funcţional, cardul de sănătate va deveni obligatoriu şi serviciile medicale din sistemul public de asigurări de sănătate vor fi decontate doar pe baza cardului. În opinia mea, nu există niciun motiv să mai existe o nouă amânare”, a afirmat Buşoi, ieri, într-o conferinţă de presă, după reuniunea Comisiei naţionale de sănătate a PNL.

El a precizat că, până în prezent, au existat deja şase amânări în ceea ce priveşte implementarea cardului naţional de sănătate, punctând că din datele guvernului reiese că în cele şase luni în care cardul nu a fost pe deplin implementat se puteau face economii de 600 de milioane de lei. „Orice fel de amânare pune în pericol existenţa acestui proiect”, a afirmat prim-vicepreşedintele liberalilor.

Buşoi a indicat că, în momentul în care cardul va deveni obligatoriu, nu vor mai fi posibile reţetele false, vor dispărea serviciile imagistice şi de laborator fictive şi fenomenul internărilor fictive. „Neimplementarea cardului de sănătate aduce cu sine o responsabilitate foarte importantă pentru Guvernul României, pentru cei care au putere de decizie în Guvern, pentru primul-ministru. (…) Dacă de la 1 septembrie acest proiect nu va fi cu adevărat implementat, în opinia mea şi a colegilor mei va fi încă un motiv pentru a cere încă o dată demisia actualului Guvern, alături de foarte multe alte motive pe care cunoaşteţi. Mai important decât să cerem demisia Guvernului ar fi ca acest proiect să funcţioneze cu adevărat”, a adăugat liberalul, menţionând că cea mai mare problemă a Executivului în acest caz a fost proasta gestionare şi comunicarea haotică.

El a făcut apel ca, începând cu 1 septembrie, proiectul cardului naţional de sănătate să devină funcţional.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI