Preşedintele regiunii germane Schwaben:

Patru Regiuni pentru Europa este un parteneriat tradiţional

schwben-mayenne-cernauti-2Reprezentanţii delegaţiilor din regiunea germană Schwaben, din departamentul francez Mayenne, regiunea ucraineană Cernăuţi şi judeţul Suceava au participat, ieri, la Palatul Administrativ din Suceava, la deschiderea oficială a ediţiei a 14­a a proiectului „Patru regiuni pentru Europa”, care constă într-o competiţie de fotbal la care participă echipe de fotbal formate din elevi din cele patru regiuni, dar şi câte cinci tinere din fiecare regiune.

În acest an, competiţia, care adună peste o sută de tineri din cele patru regiuni europene, se desfăşoară la Pojorâta, iar grupele de fete vor participa la o competiţie culinară care îşi va desemna câştigătorii duminică. Delegaţiile politice din cele patru regiuni vor asista la competiţiile tinerilor, dar vor avea şi un program intens de întâlniri şi vizite în judeţ.

La deschiderea oficială a evenimentului, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că, în urmă cu 14 ani, cele patru regiuni europene şi-au propus o dezvoltare de proiect, dar că nimeni nu se aştepta să se ajungă atât de departe cu această cooperare. El a spus că acest parteneriat a dus la crearea unor relaţii trainice între oamenii din cele patru regiuni, că este un model de bună practică şi că se înscrie în conceptul european al Europei regiunilor, de la est la vest, cuprinzând regiuni din ţări membre ale UE şi ţări candidate la aderare.

Preşedintele Consiliului Regional din Schwaben, Jürgen Reichert, a declarat că se bucură să fie din nou la Suceava şi a subliniat că această manifestare a devenit tradiţională, îndeplinind condiţiile de a fi o acţiune bună, dar şi una care se reînnoieşte mereu.

Reichert a ţinut să precizeze că parteneriatul s­a extins atât în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul pregătirii, exprimând respectul său pentru dezvoltarea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi considerând că la acest rezultat a contribuit şi cooperarea cu universităţile din Augsburg şi Cernăuţi.

El a mai spus că şi în domeniul social parteneriatul se îndreaptă spre persoanele care nu sunt în partea luminoasă a societăţii.

Totodată, preşedintele regiunii germane a arătat că este important să fie inclus tineretul în acest parteneriat pentru că tinerii reprezintă viitorul, iar cooperarea între tinerii de acum din cele patru regiuni va avea rezultate peste ani.

Jürgen Reichert a subliniat că, în urmă cu 15 ani, când s­a discutat despre acest parteneriat, România nu era membru al Uniunii Europene, iar acum cei care fac parte din UE se gândesc şi la situaţia partenerilor din Ucraina şi muncesc pentru o Europă unită şi paşnică.

El şi-a exprimat încrederea că peste 20 de ani se va putea vorbi despre structuri la fel de eficiente din fiecare regiune a actualului parteneriat.

În cadrul acestei întâlniri au mai transmis mesaje de apreciere a parteneriatului reprezentanţii regiunilor Mayenne şi Cernăuţi, ca şi prefectul Constantin Harasim.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: