În luna iulie

Aproape 160 de sancţiuni aplicate de Protecţia Consumatorilor

4398Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) a efectuat în luna iulie aproximativ 380 de acţiuni de control, care au vizat respectarea legislaţiei în domeniu. Unde aceasta nu a fost respectată, au fost aplicate 157 de sancţiuni, în valoare totală de 177.600 lei.

47 de controale s-au efectuat pe tematica privind respectarea prevederilor legale la comercializarea şi etichetarea alimentelor vândute în chioşcuri şi unităţile de alimentaţie publică aflate în incinta ştrandurilor, piscinelor, bazinelor de înot, zonelor de agrement, precum şi la prestarea serviciilor în aceste zone.

În 22 de cazuri au fost aplicate amenzi, în valoare totală de peste 24.200 de lei.

Neregulile constatate au fost lipsa de informaţii sau informaţii incomplete referitoare la produsele oferite, lipsa preţurilor, precum şi lipsa de informaţii legate de adâncimea bazinelor, eventuale atenţionări şi avertismente cu privire la utilizarea acestora.

Au fost oprite de la comercializare produse de câteva sute de lei.

Sancţiuni de aproape 39.000 lei la unităţi de cazare turistică

Comisarii CJPC Suceava au verificat luna trecută şi modul cum este respectată legislaţia privind drepturile consumatorilor în unităţile de cazare turistică. Au desfăşurat pe această tematică 52 de controale, în urma cărora au constatat deficienţe precum lipsa atenţionărilor asupra alergenilor din meniu, conform Regulamentului CE 1169/2011. Lipseau, de asemenea, etichete cu elementele de identificare la produsele ce constituie materia primă, dar şi preţuri.

Pentru toate acestea, CJPC a aplicat 29 amenzi în valoare de 38.850 lei şi a oprit de la comercializare produse în valoare de 7.350 lei.

Protecţia Consumatorilor Suceava a fost în luna iulie şi cu ochii pe modul de comercializare a băuturilor răcoritoare, sucurilor şi nectarurilor, domeniu în care inspectorii au identificat produse cu etichete ilizibile, dar şi reclame la promoţii cu informaţii incomplete.

Sucevenii au depus în luna iulie 130 de sesizări, parte dintre ele rezolvate de comisari, parte în curs de cercetare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: