Viceprimarul Lucian Harşovschi:

Municipiul Suceava primeşte la rectificare doar „bani pentru biscuiţi”

Lucian Harşovschi

Lucian Harşovschi

> „Nu i-am auzit pe liderii care în momentul de faţă guvernează ţara, şi care sunt prieteni cu premierul Victor Ponta, să spună că cel puţin au încercat să aducă mai mulţi bani la bugetul Sucevei” declară viceprimarul PNL Lucian Harşovschi

Lucian Harşovschi, viceprimar PNL al municipiului Suceava, s-a declarat nemulţumit de suma pe care reşedinţa de judeţ o are repartizată cu prilejul rectificării bugetare de după jumătatea anului.

Astfel, potrivit adresei Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, municipiul Suceava are parte de 304.040 lei care reprezintă alocare de cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, precum şi de încă 464.210 lei, cu titlul de sume defalcate din TVA.

„La începutul anului, de la bugetul statului, am primit bani cât o comună, respectiv 653.240 de lei, sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, şi zero lei, la cote defalcate din impozitul pe venit. Speram noi ca, acum, în a doua jumătate a anului, Primăria Municipiului Suceava să primească mai mult. Din nefericire, am primit adresa de la Finanţe, cu superba sumă de 768.250 de lei” a reliefat Harşovschi.

Viceprimarul Lucian Harşovschi crede că nu este posibil ca municipiul Suceava, cu 115.000 de locuitori, să aibă parte la rectificare de tot atâţia bani cât o comună, criticându-i pe cei de la PSD că nu au intervenit, în acest sens, pe lângă premierul Victor Ponta.

„Nu i-am auzit pe liderii care în momentul de faţă guvernează ţara, şi care sunt prieteni cu premierul Victor Ponta, să spună că cel puţin au încercat să aducă mai mulţi bani la bugetul Sucevei. Nu se poate compara municipiul Suceava cu o localitate ca Udeşti, care, într-adevăr, are şi ea nevoile ei – şi poate trebuia să primească mai mult –, iar noi să primim doar 700.000 de lei, în condiţiile în care avem 115.000 locuitori” subliniază viceprimarul.

Harşovschi precizează că specialiştii executivului sucevean urmează a stabili cum vor fi repartizaţi banii în cauză, menţionând că din suma venită de la bugetul statului cu prilejul rectificării „ar putea fi asfaltată o străduţă”. Aceasta în condiţiile în care necesarul pentru repararea şi întreţinerea infrastructurii rutiere din capitala de judeţ este de 20 de milioane de lei, iar de la Bucureşti se alocă doar 768.000 de lei, „bani doar pentru biscuiţi”.

„Întotdeauna, atunci când ai influenţă politică, primeşti bani, când te zbaţi pentru municipiul tău, pentru judeţul tău. Iată că în judeţul Suceava nu avem astfel de lideri, din partea celor care ne guvernează, dar sperăm ca acest lucru să se schimbe, cât mai curând, în bine pentru suceveni”, a precizat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: