Banca Mondială şi-a reconfirmat sprijinul pentru noul guvern de la Chişinău

Banca Mondială (BM) şi-a reconfirmat sprijinul pentru programul de reforme şi politicile de dezvoltare ale noului guvern de la Chişinău, se arată într-un comunicat al executivului moldovean, citat de mass-media de peste Prut.

O întrevedere dintre premierul Valeriu Streleţ şi Alex Kremer, director pentru Moldova, Europa şi Asia Centrală a Băncii Mondiale a avut loc la Chişinău, în cadrul căreia a fost abordată problema asistenţei financiare a Băncii Mondiale pentru Republica Moldova în perioada 2015-2017. Cu această ocazie, Alex Kremer a reconfirmat disponibilitatea BM de a ajuta noul guvern moldovean — ca în această perioadă complicată — să asigure stabilitatea sectorului financiar-bancar, să impulsioneze dezvoltarea economică şi să sporească protecţia socială a cetăţenilor. „Recomandările noastre cu privire la măsurile ce urmează să fie aplicate în vederea realizării cu succes a reformelor sunt menţionate în «Notele de politici» pe care le-a elaborat Banca Mondială împreună cu alţi parteneri de dezvoltare”, a precizat Alex Kremer.

Cooperarea Republica Moldova cu Banca Mondială se desfăşoară în baza Strategiei de parteneriat pe 2014-2017, ce include proiecte însumând circa 450 de milioane de dolari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: