La Spitalul Judeţean Suceava

„Ambiţia” dezvoltării unor specialităţi noi, precum chirurgia toracică şi cea oncologică

La Spitalul Judeţean Suceava sunt angajaţi, în prezent, 196 de medici, 79 dintre aceştia, de diferite specialităţi, fiind încadraţi începând din 2009, din dorinţa practicării unei activităţi medicale performante, cu personal medical de calitate, folosindu-se tehnologia modernă, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Tiberius Brădăţan, cu prilejul unei recente conferinţe de presă. El a spus că dintre cei 196 de medici care lucrează, la ora actuală, în spital, 25 sunt doctori în medicină, 123 sunt medici primari, 51 sunt specialişti, fiind, totodată, patru medici fără specialitate şi 18 medici rezidenţi, aflaţi în contract cu SJU Suceava, care vor lucra la spitalul sucevean după rezidenţiat.

Tiberiu Brădăţan

Tiberiu Brădăţan

Dr. Brădăţan a precizat că, în perioada 2009-2014, la SJU Suceava au fost angajaţi 79 de medici, iar anul acesta încă nouă, fiind începută procedura de angajare pentru şapte medici de diverse specializări, în perioada următoare.

„Intenţia noastră este să fim agresivi pe piaţa forţei de muncă, să aducem cât mai multe specialităţi, care să se suprapună peste profilul de spital judeţean de urgenţă, cu rang 2A, pentru tratamentul urgenţelor” a declarat directorul medical.

El a informat că, dintre medicii angajaţi în acest an, doi sunt pediatri, doi medici psihiatri, un medic neurolog, un medic anatomopatolog şi altul de medicină legală, un medic în specialitatea recuperare–medicină fizică şi balneologie – şi un medic chirurg vascular. Dr. Brădăţan a mai spus că alţi trei medici vor semna contractul de angajare, în zilele următoare, pentru ocuparea unor posturi la secţiile Pneumologie, Diabet şi Boli Infecţioase – compartimentul Alergologie. El a mai spus că, în prezent, spitalul colaborează cu un medic specialist în chirurgia toracică, care „vrea să facă performanţă”, având în acest sens „tot sprijinul conducerii spitalului pentru a se dota sala de operaţii pentru chirurgie toracică cu aparatura necesară”.

Spitalul sucevean mai are însă nevoie de mai mulţi medici cardiologi, întrucât la Secţia Cardiologie situaţia este „uşor dezechilibrată”. „Este scos la concurs un post pentru un medic cardiolog, avem şi un medic înscris, care urmează să susţină în perioada următoare examenul de angajare” a spus directorul medical. El a adăugat că SJU ar mai avea nevoie de un medic gastroenterolog, un altul la Dispensarul TBC şi de un farmacist.

3483

Vasile Rîmbu

În aceeaşi problemă a personalului medical, managerul Vasile Rîmbu a precizat că, pe lângă medicii angajaţi pe perioadă nedeterminată, spitalul a încheiat contracte de prestării servicii medicale cu medici de diferite specialităţi, acolo unde „sunt goluri temporare prin plecarea unor medici în străinătate sau în concedii de maternitate”. Un astfel de contract a fost încheiat şi cu medicul specialist în chirurgia toracică.

„E ambiţia noastră de a dezvolta chirurgia toracică la Suceava şi am luat măsuri pentru dotarea necesară în sala de chirurgie toracică, dar nu ne propunem să abordăm, din prima, cele mai complexe cazuri în acest domeniu” a spus managerul Rîmbu. El a mai precizat că se doreşte, pe viitor, şi dezvoltarea altor specialităţi, la Suceava, cum ar fi chirurgia oncologică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: