Republica Moldova

Premierul Valeriu Streleţ pledează pentru aprofundarea Dialogului strategic cu SUA

Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a salutat formarea noului guvern al Republicii Moldova, exprimându-şi deschiderea pentru conlucrare, într-o întâlnire avută cu premierului Valeriu Streleţ, care a pledat, la rândul său, pentru aprofundarea Dialogului strategic cu Statele Unite, relatează marţi Radio Chişinău. Diplomatul american a reiterat în cadrul acestei întrevederi susţinerea SUA pentru continuarea procesului de implementare a reformelor asumate de Republica Moldova, între care lupta împotriva corupţiei, democratizarea societăţii şi reforma economiei.

La rândul său, şeful executivului Republicii Moldova s-a pronunţat pentru aprofundarea Dialogului strategic cu SUA, lansat în 2014, la Washington, o platformă multidimensională a colaborării bilaterale. El s-a referit, în mod special, la proiectele investiţionale realizate în Republica Moldova cu sprijinul partenerilor americani. „Republica Moldova pledează pentru aprofundarea Dialogului strategic cu SUA”, a reiterat Valeriu Streleţ.

Din 1992, SUA au acordat Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de aproximativ 1,2 miliarde dolari, dintre care 20,66 milioane dolari au fost oferite anul trecut de guvernul american.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: