Finanţele Publice îi execută pe contribuabilii rău-platnici

 > În primele 6 luni ale anului, ca urmare a executărilor silite, la bugetul consolidat al statului au intrat 83,28 milioane de lei > Astfel, contribuabilii cu datorii restante, notificaţi pentru a fi executaţi silit, au fost împiedicaţi să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate

În vederea recuperării creanţelor fiscale, în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2015, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava au luat mai multe măsuri de executare silită. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Oana Violeta Apetrea, în perioada la care facem referire au fost comunicate 35.730 de somaţii pentru debite în valoare de 207,17 milioane de lei, efectiv încasându-se 150,8 milioane de lei.

„Aceste măsuri urmăresc dinamizarea acţiunilor de obligare la plată a contribuabililor rău-platnici, concomitent cu reducerea fraudei în faza de colectare forţată, prin prevenirea diminuării sau înstrăinării patrimoniului acestora. Astfel, contribuabilii cu datorii restante, notificaţi pentru a fi executaţi silit, vor fi împiedicaţi să sustragă bunuri care urmează să fie valorificate” subliniază Oana Violeta Apetrea.

În acelaşi context, au fost înfiinţate 15.842 popriri pe disponibilităţile din conturile bancare, pentru debite în sumă de 116,3 milioane de lei. Măsura dispusă de inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice a avut ca efect recuperarea a 30 de milioane de lei. De asemenea, la terţi s-au înfiinţat 1.021 popriri, din totalul creanţelor de 6,3 milioane de lei, intrările la bugetul de stat fiind de 1 milion de lei.

Inspectorii AJFP Suceava au pus 99 de sechestre pe bunuri mobile a căror valoare se ridica la 7,82 milioane de lei, precum şi 47 pe bunuri imobile, în valoare de 6,97 milioane de lei. Ca urmare a stingerii creanţelor fiscale prin plată, dispusă a fost ridicarea a 61 sechestre, valoarea creanţelor fiscale stinse fiind de 11,77 milioane de lei.

Conform Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, prin aplicarea măsurilor de executare silită, în primele 6 luni ale anului 2015, la bugetul consolidat al statului au intrat 83,28 milioane de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI