Cel mai mare patinoar indoor din lume va fi construit în Dubai

Conducătorul emiratului Dubai, Sheikh Mohammed Bin Rashid Al-Maktoum, a lansat un proiect de dezvoltare a turismului numit Meydan One care va dispune de o pârtie de schi de 1,2 km lungime, de un patinoar şi de cea mai mare fântână din lume, a declarat biroul său de presă prin intermediul canalelor de social media, preluate de agenţia Xinhua.

Proiectul va acoperi o suprafaţă de 3,5 milioane de metri pătraţi. Acesta va fi amplasat între turnul Burj Khalifa, cel mai înalt din lume (829 de metri), şi hipodromul Meydan din centrul emiratului. Faza de proiect este programată să se încheie până în 2020, anul în care Dubai va fi primul oraş arab care va găzdui World Expo.

De asemenea, patinoarul de 1,5 km va fi cel mai lung din lume. Hoteluri, proprietăţi rezidenţiale, un centru comercial şi o clădire turn foarte înaltă numită Meydan One Tower sunt incluse în proiect. Dubai are deja o pârtie de schi artificială de interior într-un centru comercial deschis în noiembrie 2005. Emiratul Dubai, care are o populaţie de peste 21 milioane de locuitori, intenţionează să-şi dubleze numărul turiştilor astfel încât până în 2020 să ajungă la 20 milioane de turişti anual, informează Xinhua.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: