Până la finele lui septembrie

Statuia lui Petru Muşat va fi reamplasată în centrul Sucevei

petru musat august 2015Statuia domnitorului Petru Muşat (care în momentul de faţă zace în apropierea Cimitirului Pacea din oraş) va fi reamplasată în centrul Sucevei până la finele lunii septembrie.

Promisiunea a fost făcută de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a anunţat că cea de-a treia licitaţie pentru desemnarea unei firme care să realizeze soclul pentru montarea statuii a avut un câştigător, firma suceveană General Construct SA.

Într-o informare publică, viceprimarul Harşovschi susţine că „statuia lui Petru Muşat a fost dislocată de pe amplasamentul iniţial pentru a permite realizarea lucrărilor de modernizare a zonei centrale. Amplasamentul final al statuii este propus a fi în zona complexului Curţii Domneşti. Având în vedere că situl arheologic al Curţii Domneşti va fi supus unor studii şi proiecte de restaurare, până la finalizarea acestor studii se consideră necesară şi oportună o repunere în valoare a monumentului. Astfel, s­a propus reamplasarea temporară a statuii lui Petru Muşat pe strada Ştefan cel Mare, pe spaţiul verde amenajat în apropierea clădirii Palatului Administrativ”.

Cei de la General Construct ar trebui să realizeze proiectul până la sfârşitul lunii septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: