Incredibil ?

INCREDIBIL! Cu un astfel de supratitlu, în urmă cu mai bine de un an, o ştire naţională referitoare la leafa preşedintelui de atunci T. Băsescu făcea cunoscut că el câştiga (din leafă…) „de 83 de ori mai puţin decât cel mai bine plătit român care lucrează în privat”: 6706 lei net (sub 1500 euro). Ştirea nu preciza însă cine e respectivul fericit slujbaş la privat. La începutul acestui an, cu acelaşi supratitlu subliniat, aflam că actualul preşedinte câştiga (din leafă…) la fel ca anteriorul, adică „mai puţin decât un casier de supermarket”. De această dată, mai jos, aflam că era vorba de un casier din Germania. Astfel de comparaţii au fost şi sunt posibile, inclusiv de la 1 august, zi în care, pentru 48 de demnitari, începând cu preşedintele şi premierul (recompensaţi de ţară cu 21.540 lei/ lună) şi continuând cu miniştrii, şefii camerelor şi, desigur, cei ai serviciilor, indemnizaţiile au crescut binişor. Astfel încât, dacă am continua să-l avem ca reper pe preşedinte, iată că el capătă mai mult decât un casier de supermarket (din Germania); dar tot mai puţin decât acel anonim slujbaş la privat loco (evident, nu la un butic, nici la un autoservice; iar dacă va fi fiind la o firmă de asistenţă juridică ce lucrează cu statul, e aproape clar că, dacă n-a intrat, tot va ajunge în vizorul DNA).

Deocamdată, cei pricepuţi în a pune lefurile pe balanţă, încă mai spun că, deşi cu lefurile majorate, tot mai sunt miniştri surclasaţi pe statul de plată de subalterni. Însă aici s-ar putea lăbărţa şi acea veche paranteză conţinând istorii despre tot felul de şefi (nu, nu doar miniştri!) conjuncturali, ornamentali, necesari doar fiindcă necesară-i funcţia, cu mandate mai scurte ori mai lungi (uneori atât de scurte încât n-apucă să afle ce se-ntâmplă sub ei şi în jurul lor) etc. Şi-atunci chiar te-ntrebi de ce-ar trebui neapărat să încaseze fotoliile directoriale cu inşi în trecere (din piele naturală: şi fotoliile, şi inşii) mai mult decât scaunele susţinând anonimii care fac treaba să meargă?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: